Országos mintázásverseny Debrecenben – A Hauszmann Alapítvány támogatásával

2024. március 21-22-én zajlott Magyarország jelentős szakmai tekintélynek örvendő középiskolai megmérettetése, a XXVI. Országos Mintázásverseny. Az eseménynek idén a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium adott helyet. A kétnapos versenyen hazánk művészeti középiskoláinak legtehetségesebb tanulói vettek részt, melynek során egy életnagyságú portré mintázását, valamint egy kreatív feladatot kellett megoldaniuk.

Mi sem bizonyítja jobban a versenyzők rátermettségét, hogy még a neves szobrászművészekből álló zsűrinek is gondot okozott a legjobbak kiválasztása a helyszínen készített pályamunkák közül. A jobbnál jobb alkotásokat látva a zsűri úgy döntött, hogy rendhagyó módon két első díjat, egy második díjat, valamint két harmadik díjat ítél meg az arra érdemeseknek.

A Hauszmann Alapítvány támogatásának köszönhetően a verseny rangjához méltó, kiváló minőségű képzőművészeti eszközökből álló csomagokat vehettek át a díjazottak.

A két első helyezést Dremmel Botond és Haszon Ákos, a budapesti Kisképző növendékei érdemelték ki.

Második helyezett Martonosi Olivér, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum diákja lett.

A két harmadik díjat pedig Szép Eliza, a Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium és Bálint Dorka, a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum tanulója nyerte el.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

  • Az Alapítvány neve: Hauszmann Alapítvány
  • Az Alapítvány székhelye: 1013 Budapest, Döbrentei u. 10. II/1.
  • A bírósági nyilvántartásba vételi végzés száma: 77.Pk.60.442/2021/2.
  • Az Alapítvány nyilvántartási száma: 01-01-0013161
  • Az Alapítvány adószáma: 19308526-2-41

A Hauszmann Alapítvány
központi elérhetőségei

Székhely és levelezési cím:
1013 Budapest,
Döbrentei u. 10. II/1.

E-mail:
info@hauszmannalapitvany.hu