Szépmíves diákok Aquincumban

A Hauszmann Alapítvány által támogatott képzésben résztvevő festő szépmíves diákok tavaszi-nyári szakmai gyakorlatukat idén az Aquincumi Múzeumban töltötték.

A csoport diákjai tanáruk, Makói Juhász István festő-restaurátor révén, 2024 elején kaptak felkérést a Budapesti Történeti Múzeumtól, hogy díszítőfestő munkát végezzenek az „Aquincum 130 A JAVA!” című kiállítás területén.

A termek korhű faldíszítése Csernus Erzsébet, nyugalmazott tervezőgrafikus tervei alapján készült, akinek munkáját archív fotók és korábbi falkutatások ihlették.

A főterem előkészítését követően, a diákjaink májusban, Makói Juhász István és Kóródi Katalin szakmai koordinálása mellett kezdhették el a falak festését.  

A lehetőséget mindenki nagy örömmel fogadta, hiszen ezáltal a diákok végre élesben is kamatoztathatták tudásukat, és rengeteg új tapasztalatot szerezhettek a jövőre nézve.

A csapat nagyon gyorsan összeszokott. Munkájukat a múzeum dolgozói is nyomon követték, minden nap kedves szavakkal bíztatták a társaságot. Az eredmény végül önmagáért beszélt, a munka végén mindenki nagyon elégedett volt.

Diákjaink e megbízatás teljesítésének is köszönhetően látványos és kézzelfogható eredményekkel és hasznos közöségi élményekkel teli évet tudhatnak maguk mögött.

  • Az Alapítvány neve: Hauszmann Alapítvány
  • Az Alapítvány székhelye: 1013 Budapest, Döbrentei u. 10. II/1.
  • A bírósági nyilvántartásba vételi végzés száma: 77.Pk.60.442/2021/2.
  • Az Alapítvány nyilvántartási száma: 01-01-0013161
  • Az Alapítvány adószáma: 19308526-2-41

A Hauszmann Alapítvány
központi elérhetőségei

Székhely és levelezési cím:
1013 Budapest,
Döbrentei u. 10. II/1.

E-mail:
info@hauszmannalapitvany.hu