Szépmíves képzés indul a Kisképzőben

A felvételi jelentkezési felület 2023. május 2. kedd reggel 8 órától érhető el a Kisképző honlapján.

 

Jelentkezés a szépmíves képzésekre: Jelentkezni online jelentkezési lap kitöltésével lehetséges, amelyet a felvételi jelentkezési időszak elején, 2023. május 2-án kedden reggel 8 órakor teszünk közzé a www.kiskepzo.hu weboldalon, egyúttal kiküldjük a regisztráló érdeklődőknek. A felvételi jelentkezési lap kizárólag elektronikus formában érhető el és elektronikus úton tölthető ki. Javasoljuk, hogy a felvételi jelentkezés során legalább két szakmairányt jelöljön meg! Közvetlenül a felvételi jelentkezési időszak lezárulása előtt lehetőséget biztosítunk a most megjelölt szakmairányok módosítására. 

Jelentkezhetnek: Érettségivel és legfeljebb egy szakmai vizsgával rendelkezők.

Jelentkezési időszak: 2023. május 2 - 2023. július 31.

Felvételi időszak: 2023. augusztus 14 - 2023. augusztus 19.

Felvételi feladatok: A felvételire szakmai önéletrajzot és motivációs levelet, valamint elektronikus portfóliót várunk. Az egyes szakmairányok ezen felül további feladat elkészítését kérhetik. A jelentkezők számára a felvételi portfólió pontos tartalmi leírását és a felvételi feladatot 2023. július 24-én hétfőn reggel 8 órakor elektronikus levélben küldjük ki a felvételi jelentkezési lapon megadott e-mail címre. Postai úton senkit nem értesítünk! A beadott felvételi pályázat alapján a második fordulóra behívott jelentkezők felvételi beszélgetésen vesznek részt, amelyen fizikailag is bemutatják szakmai munkájukat, portfóliójukat.

 

A második (szóbeli) fordulóba bejutó jelentkezőket egy rövid (kb. 10-12 perces) beszélgetésre hívjuk be, amely során az alábbiakra vagyunk kíváncsiak:

-          otthonról hozott munkák (digitális adathordozón és/vagy eredetiben)

-          mi az elképzelése az adott szakmáról? Mely területét szeretné leginkább tanulni? (Ez alapján tudjuk felmérni, hogy az általunk nyújtott képzés egybevág-e az Ön elképzelésével.)

-          mik a hosszú távú tervei a szakma középfokú elsajátításával?

-          mennyire tájékozott az adott területen?

Felvételi eredmények közzététele: 2023. augusztus 21.

Beiratkozás: 2023. augusztus 23.

A képzés kezdete: 2023. szeptember 1.

A képzés helyszíne: A Magyar Képzőművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája, közismert nevén a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium)

1093 Budapest Török Pál utca 1.

A képzési idő: 2 év

A képzés formája: Iskolarendszerű esti képzés.

A várható képzési napok: csütörtök és péntek délután, valamint szombaton egész nap az iskola épületében. Felhívjuk azonban szíves figyelmét, hogy a képzés sikeres elvégzésének alapvető feltétele az iskolai elfoglaltságon felüli szakmai gyakorlati feladatokban történő részvétel.

További információ: www.kiskepzo.hu, szepmives@kiskepzo.hu

  • Az Alapítvány neve: Hauszmann Alapítvány
  • Az Alapítvány székhelye: 1013 Budapest, Döbrentei u. 10. II/1.
  • A bírósági nyilvántartásba vételi végzés száma: 77.Pk.60.442/2021/2.
  • Az Alapítvány nyilvántartási száma: 01-01-0013161
  • Az Alapítvány adószáma: 19308526-2-41

A Hauszmann Alapítvány
központi elérhetőségei

Székhely és levelezési cím:
1013 Budapest,
Döbrentei u. 10. II/1.

E-mail:
info@hauszmannalapitvany.hu